Matlagare - Kock, 1 år, heltid
Yrkesinriktade utbildningar
Dag, 1400 poäng
Matlagare - Kock
Utbildningen ger dig grundkunskaperna för att efter avslutad utbildning kunna arbeta inom kök på á la carterestaurang, lunchrestaurang, storkök och offentlig måltid. Du får lära dig moderna och traditionella matlagningstekniker för att kunna arbeta i ett modernt restaurangkök.
Utbildningen är 56 veckor, omfattar 1400 poäng och äger rum på Nyköping Strand Utbildningscentrum. Utbildningen innehåller både praktiska och teoretiska moment, med fokus på de praktiska.Läs mer om utbildningen Kockutbildning
Förkunskapskrav
Grundskolekompetens eller motsvarande i svenska eller svenska som andraspråk.
Ämnes-/kursplan
RLXABR (Länk till extern sida.)
Anmälningskod
KOCKUTBILDNING
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (11 st)
- Hygien (HYGHYG0)
- Komvuxarbete restaurang och livsmedelsprogammet (KVARRL)
- Livsmedels- och näringskunskap 1 (LIVLIV01)
- Matlagning 1 (MALMAL01)
- Matlagning 2 (MALMAL02)
- Matlagning 3 (MALMAL03)
- Matlagning 4 (MALMAL04)
- Specialkoster (MALSPE0)
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel (MÅTBRC0)
- Servering 1 (SERSER01)
- Service och bemötande 1 (SEVSEV01)